KLÍMA SZERELÉS - Víz-,Gáz-,Fűtésszerelés, vízszerelő, fűtésszerelő, gázszerelő Budapest és vonzáskörzetében egész évben minden nap! 25 év tapasztalat, hatékony munkavégzés! Kérjen egyéni ajánlatot!

Hívjon, hogy mielőbb segíthessünk!
Papp József +36 (30) 992-9798
Hétköznap; 8.00 óra - 18.00 óra között
E-mai: jpapp@hatasfokhungaria.hu


Gázvezeték tervezés és szerelésGázvezeték tömörrététel és javításEgyszerűsített gázkészülékcsereGázkészülék szerelés és javításEgyszerűsített gázkazán csereCírkó csere, javítás és felújításFüstgáz ellemzés, CO mérésSzénmonoxid riasztó szerelésTörvény által előírt gázfelülvizsgálatVízóra tervezés és mellékmérő csereVízszerelés, vízcsap csere, kádcsereZuhanykabinzuhanyfülke szerelésFűtéskorszerüsítés, beszabályozásFűtés javítás, mosás, beszabályozás

LAKOSSÁGI, IPARI  És TÁRSASHÁZI
Víz-Gáz-fűtés-Klíma-Gázkészülék szerelés
Egyszerüsített gázkészülék csere
Gázipari Műszaki-Biztonsági felülvizsgálat
Tartalomhoz ugrás
2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel végzik el a munkát. A képesítés nélküli és nem regisztrált szerelők nem végezhetnek légkondicionáló telepítést, karbantartást és gáztöltést sem!.

F-GÁZ AZONOSÍTÓNK: 1000000021804

Cégünk rendelkezik a szükséges igazolásokkal, szakképzett és tapasztalt szakemberekkel végezzük a klímák beszerelését és karbantartását Budapesten és környékén, munkáinkra pedig garanciát vállalunk és minden esetben számlát adunk!

Klímaszerelés


Hogyan történik - Mire számíthatunk?

Egy átlagos klímaszerelés munkaideje 4-5 óra, ez egy egyszerűbb szerelés ami 3-5 méter csövezéssel, illetve egy vagy két fal átfúrásával jár. Általában egy napon belül két időpontra szoktunk kimenni. Reggel 9-kor kezdünk az első címen, mert ekkor már nem zavarja a többi lakót a fúrás és pakolás zaja. A második címre 13-14 óra között érkezünk; 17-18 óra között várható a befejezés.

Gyakori kérdés, hogy mennyire fogunk port, szemetet, sittet hagyni magunk után szereléskor, éppen ezért szeretnék megnyugatni mindenkit, hogy nem verjük szét a lakást a szerelés alkalmával. Egy átlagos klímaszerelés után olyan állapotban adjuk át a terepet, hogy minimális takarítás is elegendő lesz vagy még arra sincsen szükség, az ügyfeleink pozitívan szoktak csalódni a várakozásaikhoz képest az elvégzett munka befejezésekor.


Abban az esetben, ha a falban kell elvezetünk a csövezést, 1-2 óra pluszt rá kell számolni a munka időtartamára, mivel a kivésés és a becsövezés után durva vakolattal vissza is javítjuk a kivésett falat (teherhordó falban, kéményben és pillérben nem vezethető el a csövezés!). A kivésett törmeléket bezsákoljuk és a szeméttárolóban helyezzük el, vagy külön megállapodás esetén elvisszük a szemétlerakóba.


Elektromos bekötés:

Az elektromos bekötés helyszínfüggő. Általában konnektoros csatlakozás a jellemző, de ha szükséges, akkor villanyszerelő bevonásával bekötjük az elektromos hálózatba - akár megszakító cserével is, amennyiben gyenge a meglévő hálózat. Az elosztó szekrénybe klímabekötést nem vállalunk mivel erre csak elmüs engedélyekkel rendelkező villanyszerelőnek van jogosultsága.

Amit vállalunk:
Szakszerű, tiszta gyors munkavégzés minőségi szerszámokkal. A klímaszerelés folyamán prémium minőségű fúrógéppel készítjük el a szükséges furatokat, fúrás közben nagy teljesítményű ipari porszívóval szívjuk el a keletkezett port, így a klímaszerelés minimális kosszal jár. A klímaszerelés végeztével magunk után feltakarítunk, és a klíma csomagolását igény esetén elszállítjuk.
A felhasználót tájékoztatjuk a klíma helyes használatáról, a készülékhez kapott beüzemelési jegyzőkönyvet kitöltjük. Munkánkat szakszerűen, a garanciális követelmények betartásával végezzük.


Cseppvíz elvezetése:

A cseppvíz elvezetése minden klímaszerelés alkalmával egy nagyon fontos tényező. Szigorúan tilos az utcára, járdára kivezetni, így ennek a megoldására minden esetben a felméréskor adunk javaslatot a helyi adottságok figyelembevételével. Előfordulhat, hogy vízvezeték szerelőt is bevonunk a munkálatba, ha lakáson belüli kiépítés szükséges, esetleg bevezetjük az esőcsatornába bár ennek azért lehetnek hátrányai is mivel a csatornából bomló anyagok szaga érkezhet a beltéri egységbe.
A klímából kicsepegő víz a beltéri egységben keletkezik mivel a lehűtött hőcserélőn kicsapódik a légköri nedvesség, mint a hideg pohár falán az apró vízcseppek. Ezt a lecsepegő folyadékot a klíma belsejében összegyűjti a cseppvíz tálca és egy csövön keresztül kivezetjük a beltéri egységből, általában a szabadba vagy egy gyűjtőedénybe. A kondenzvíz kiválóan alkalmas növények öntözésére, sőt erkélyeken szívesen ajánlom mint megoldást, hogy egy hagyományos cserép edénybe ültetett növénykére vezessük majd ki a vizet és így kultúráltan megoldható a vízgyüjtés.
Gyakori kérdés a cseppvíz mennyisége, ez mindig a légköri páratartalom függvénye illetve a lakásban tartózkodók tevékenysége is befolyásolja, pl főzés, ruhaszárítási szokások. A jó hír, hogy a legintenzívebb használat alkalmával a nyári pokoli kánikulában szinte nulla a légköri pára és így alig lesz kicsöpögő kondenzvíz vagy akár teljesen megszünik, ettől a légkondicionálónk még jól működik csak nincsen amit lekondenzáljon a levegőből.


Budapesten és környékén:

Ha már van klíma otthonában vagy irodájában, ne hanyagolja el az éves karbantartást, készüléke élettartama valamint saját egészsége érdekében gondoljon rá időben!Vissza a tartalomhoz