Kéménybélelés - "Papp József - Budapest, Pest megye"

Tartalomhoz ugrás

Gázkészüléke cseréjekor szükség szerint a kéményét is kibéleljük +36 (30) 992-9798!

Kondenzációs kémények
A kondenzációs kémény égéshőre vonatkozó hatásfoka akár a közel 100%-os értéket is elérheti. Nem véletlen tehát, hogy ezek a kémények a lakosság körében és az ipari környezetben is átlagon felüli népszerűséggel rendelkeznek.

Hogyan működik a kondenzációs kémény?
A kondenzációs kazánok természetesen zárt égésterű, költséghatékony és modern készülékek. Az égéstermék egy úgynevezett túlnyomásos csövön át távozik a szabadba. Az égéshez nélkülözhetetlen oxigén egy másik, külön erre a célra szolgáló csövön keresztül érkezik. Szerelhetők cső a csőben, osztott rendszerben és kaszkád rendszerben is.

Miért előnyös a kondenzációs kémény?
A kondenzációs kémény hőcserélője az égés folyamán felgyülemlett égéstermékeket hatékonyan hűti vissza az optimális hőmérsékletükre. A kondenzációs kémény belsejében keletkezett vízgőz lecsapódik, és ennek köszönhetően jelentős mennyiségű hő szabadul fel. A felszabadult hő hasznosul, mielőtt a kéményen kijutna.   Ha a leghatékonyabb lakossági fűtési megoldást keresi, a kondenzációs gázkazánok jelentik a segítséget. A kondenzációs eljárások lényege, hogy az égés folyamán összegyűlt hő mellett az égéstermékkel közösen távozó vízgőz energiáját is hasznosítja. Hatásfoka az értékét tekintve akár a 98%-ot is elérheti.

A kémények építése és kivitelezése
A kondenzációs kémény terén a legnépszerűbb a koncentrikus rendszer, azaz a cső a csőben rendszer használata. Ilyen rendszereknél a túlnyomásos belső csövet egy nagyobb átmérővel rendelkező, külső cső veszi körül. A csöveket pedig távtartókkal látják el a tökéletes stabilitás érdekében.
A másik gyakran alkalmazott eljárás az osztott rendszer alkalmazása. Az osztott rendszerek alapvető elve, hogy két külön csővel rendelkeznek. Az egyik cső az égéstermék elvezetésére, a másik cső pedig a levegő bezetésére szolgál.
Fontos, hogy a koncentrikus és osztott rendszereket kizárólag belső tereken lehet használni. A kitorkollási szakaszok természetesen kivételt képeznek.
Külső tereken kiemelten fontos a hatékony szigetelés biztosítása, ezért minőségi szigetelt rendszereket építünk. A szigetelt rendszerek ismérve, hogy a túlnyomásos cső a speciális köpeny mellett egyedi hőszigeteléssel is bővül.
Ha ipari felhasználás a cél, akkor célszerű a kaszkád rendszereket számításba venni. A kaszkád rendszerek több, összekapcsolt tüzelőberendezés égéstermék-elvezetői funkcióit látják el.
A gyűjtőkémény használata általában társasházaknál ideális választás. A speciális kéménnyel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy szintenként legfeljebb egy tüzelőberendezés alkalmazható. A szintenkénti egy tüzelőberendezés csatlakozása osztott vagy koncentrikus rendszer segítségével valósulhat meg.


A kémény fontos kiegészítői, melyek nélkülözhetetlenek a biztonságos üzemeltetéséhez.
Ide tartoznak: tetőkibúvók, tetőjárdák, légbevezetők, kéményajtók, kenőanyagok, ragasztóanyagok, rögzítéstechnika, szén-monoxid érzékelők.

Cégjegyzék szám: 01-09-972809
Adószám: 23589722-2-43
Otp Bank: 11722003-20164887
Cím: 1222 Budapest, Alsó Sas utca.21
2011 Hatásfok Hungári Kft. Minden jog fenntartva
Víz, gáz, fűtésszerelés
Vissza a tartalomhoz